BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Οι λαμπαδηδρόμοι των Δήμων της Ηλείας - Θα μεταφέρουν τη Φλόγα της Ελπίδας


Θα μεταφέρουν τη φλόγα της ελπίδας και της ειρήνης, στέλνοντας μηνύματα για τις πανανθρώπινες αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι λαμπαδηδρόμοι που έχουν επιλεγεί απο τους Δήμους της Ηλείας, θα εκπροσωπήσουν τον τόπο τους στην παγκόσμια γιορτή του “ευ αγωνίζεσθαι” για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024”, μεταφέροντας το σύμβολο της οικουμενικότητας.

Η Αφή της Φλόγας θα γίνει στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία και θα ξεκινήσει ένα ταξίδι  έντεκα ημερών. Περίπου 600 λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, διανύοντας πάνω από 5000 χιλιόμετρα σε 41 Δήμους και καταλήγοντας στις 26 Απριλίου 2024, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκεί όπου αναβίωσαν οι σύγχρονοι Αγώνες.

Στην Αρχαία Ολυμπία

Ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος θα είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Στέφανος Ντούσκος, ενώ τη Φλόγα θα μεταφέρει τελευταία στο Παναθηναϊκό Στάδιο η Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Ανδρών με αρχηγό τον ασημένιο ολυμπιονίκη του Τόκιο 2020, Γιάννη Φουντούλη, ο οποίος θα την παραδώσει στον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, για να τη μεταλαμπαδεύσει στην Οργανωτική Επιτροπή «Παρίσι 2024».

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θα έχει συνολικά 14 λαμπαδηδρόμους-το ονόματα των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινώσει επίσημα την προηγούμενη ημέρα της τελετής. Απο τους 14 συνολικά λαμπαδηδρόμους, 4 θα είναι απο τις αδελφοποιημένες πόλεις, 4 απο τις Δημοτικές Ενότητες και οι υπόλοιποι 6 θα είναι αθλητές και πολίτες.

Δήμος Πύργου

Με βάση τις αθλητικές τους επιδόσεις, επιλέγησαν όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πύργου, οι αθλητές που θα κρατήσουν τη δάδα και θα εκπροσωπήσουν την πόλη στη φετινή διοργάνωση. Οι πέντε αθλητές που επιλέγησαν είναι οι:

- Αρίωνας Κολιτσόπουλος Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2023 στην Ελληνορωμαϊκή στα 71 κιλά στην κατηγορία U17. Ο Αρίωνας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης U17 στην Τουρκία στην κατηγορία του, νικώντας τον Ιρανό Μοχαμαντιάν με 6-5.

Την προηγούμενη χρονιά είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης στην ελληνορωμαϊκή U17. Έχει στο ενεργητικό του πολλές διακρίσεις σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο.

- Κωνσταντίνα Φωτεινογιαννοπούλου Δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Kung fu το 2023 στην Κίνα. Επίσης έχει πολλές διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

- Βασίλης Τσαρουχάς Πρώτη θέση στην Ελληνορωμαϊκή στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στο Σιδηρόκαστρο τον Μάϊο του 2023 στην κατηγορία U15 καθώς επίσης και άλλες διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο

- Νικολία Ποϊραζίδη Τρίτη θέση στα 4Χ100 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα το 2021, Πέμπτη θέση στο μήκος με πολλές πανελλήνιες νίκες και επιτυχίες στο διεθνή στίβο.

- Μαργαρίτα Τσουκαλά 4η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης το 2018 στον ακοντισμό με πολλές πανελλήνιες νίκες σε έπταθλο , ακόντιο, σφαιροβολία και συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες.

Pirgos lamp

Δήμος Ήλιδας

Πέντε είναι οι λαμπαδηδρόμοι που θα εκπροσωπήσουν τον Δήμο Ήλιδας στην φετινή λαμπαδηδρομία για τους ΧΧΧΙΙΙ Ολυμπιακούς αγώνες «ΠΑΡΙΣΙ 2024» και θα τρέξουν με την Ολυμπιακή Φλόγα ανάμεσα στους 10 δρομείς διανύοντας αποστάσεις εντός των ορίων του Δήμου.

Οι πέντε δημότες Ήλιδας που επελέγησαν, είναι οι εξής:

- Ο Αργύρης Σάκκος ως αθλητής της κολύμβησης κατείχε πολλές διακρίσεις σε Πρωταθλήματα Κλασσικής και Τεχνικής Κολύμβησης (2η και 3η θέση), ενώ σήμερα ως αθλητής των masters κολύμβησης κατέχει πανελλήνιο ρεκόρ στα 50 μέτρα. Σήμερα είναι επαγγελματίες προπονητής υδατοσφαίρισης, όπου κέρδισε πρωτάθλημα και κύπελο την περίοδο 2021 – 2022 στην Κύπρο. Την σεζόν που διανύουμε ως προπονητής κολύμβησης ήταν πρωταθλητής Κύπρου με την ομάδα U14, αλλά και φιναλίστ στον Τελικό του Κυπέλου.

- Ο Γιάννης Δημητρακόπουλος είναι αθλητής ΑμεΑ με πολλές διακρίσεις σε διάφορα αθλήματα, ενώ παράλληλα είναι προπονητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ως αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης έχει σημαντικές ατομικές και ομαδικές διακρίσεις στα Πανελλήνια πρωταθλήματα ΑμεΑ , όπου από το 2002 έως σήμερα κατέχει 17 χρυσά μετάλλια, 5 ασημένια και 7 χάλκινα. Επίσης, έχει συμμετοχές σε Παγκόσμια Τουρνουά της Παραολυμπιακής Ομοσπονδίας στο εξωτερικό και στα πρωταθλήματα αρτιμελών & βετεράνων. Επιπλέον, έχει διακριθεί στην ποδηλασία και το στίβο σε Πανελλήνια πρωταθλήματα ΑμεΑ.

- Η Κωνσταντίνα Τσουκαλά ως αθλήτρια μεγάλων αποστάσεων έχει συμμετοχή σε δεκάδες αγώνες, με σημαντικές σε ιστορικές διαδρομές. Οι βασικότερες είναι η 3η θέση στα 21km του Κατάκολο Run, η επίσης 3η θέση στα 15km της Φιλίππειους Αγώνες και μια 2η θέση στον αγώνα 10km «Φάνης Τσιμιγκάτος» της Πάτρας.

- Ο Άκης Προκόπης είναι αθλητής μεγάλων αποστάσεων και υπεραποστάσεων, με συμμετοχή σε πολλούς και ιδιαίτερα επίπονους αγώνες ανά την Ελλάδα. Μέσα στις διακρίσεις που έχει λάβει είναι η 3η Θέση στην ηλικιακή κατηγορία 30 – 39 ετών, στον 1ο Ημιμαραθώνιο Ευρώτα και μία επίσης 3η θέση στην ηλικιακή κατηγορία 30 – 39 ετών στον 1ο Ημιμαραθώνιο Αμαλιάδας.

- Η Παναγιώτα Αθανασοπούλου είναι αθλήτρια του στίβου, μόλις 18 ετών. Αν και νεαρή σε ηλικία έχει σημαντικές διακρίσεις, όπως την πρώτη θέση στα 100 μέτρα και την πρώτη θέση στα 4x100, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στη Διεθνή Συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου το καλοκαίρι του 2023. Επίσης, έχει διακριθεί σε πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου και συγκεκριμένα με την 4η θέση στην κατηγορία U18 και με την 5η θέση στην κατηγορία U20.

Ilida lamp

Δήμος Πηνειού

Στη Γαστούνη οι δύο λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα (σύμφωνα και με το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Δήμος με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή) είναι η Αθηνά Αδαού και ο Βασίλης Κατσαρίδης.

Η Αθηνά Αδαού είναι ερασιτέχνης αθλήτρια τριάθλου με σημαντικές διακρίσεις σε πρωταθλήματα εντός και εκτός Ελλάδας αλλά και αξιοσημείωτη κοινωνική προσφορά ως εκπρόσωπος της MKO "Charity for Sports" (2019) μέσω της οποίας συγκεντρώθηκαν χρήματα για τη χορηγία νεαρών αθλητών προκειμένου να πάρουν πρόκριση και να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 το Τόκυο. Είναι εθελόντρια στον Σύλλογο ΑμεΑ Ιωνάς και εθελόντρια στην Ελληνική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΑΟΜ ΑμεΑ)

Ο Βασίλης Κατσαρίδης είναι αθλητής Κλασικού Αθλητισμού με σημαντικές διακρίσεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Εθελοντής προπονητής ερασιτεχνών δρομέων μεγάλων αποστάσεων με σκοπό την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος, ερασιτέχνης δρομέας μεγάλων αποστάσεων και υπεύθυνος φυσικής κατάστασης σε ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία.

Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης

Ο 17χρονος Αντώνης Αγραπίδης του Αλεξίου θα μεταφέρει το αιώνιο σύμβολο της ειρήνης στον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης. Ο Αντώνης, είναι μαθητής Γ Λυκείου στο ΓΕΛ Ανδραβίδας. Είναι ενεργός αθλητής της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου «Δάφνη Ανδραβίδας». Στο ενεργητικό του μετρά συμμετοχές σε σχολικούς αγώνες καθώς και στο Olympia Day Run για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας στην Αρχαία Ολυμπία

Δήμος Ζαχάρως

Στο νοτιότερο τμήμα της Ηλείας, στο Δήμο Ζαχάρως τη φλόγα θα μεταφέρει ο μαθητής της Β Λυκείου Νικόλαος Αδαμόπουλος, πρωταθλητής Ελλάδος στους δρόμους ταχύτητας Κ18.

Zaxaro lamp
Πηγή


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.