BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» – Πρεμιέρα την Παρασκευή στη Ζαχάρω


Την σουρεαλιστική κωμωδία του Ντάριο Φο ανεβάζει ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλοπροόδων Ζαχάρως σε σκηνοθεσία της Τζένης Μπίθα

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Στην σκηνή ετοιμάζεται να ανέβει η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του  Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλοπροόδων Ζαχάρως  που παρουσιάζει το θεατρικό έργο “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” του Ντάριο Φο σε σκηνοθεσία της Τζένης Μπίθα. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα την προσεχή Παρασκευή 5 Απριλίου, στις 9 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του δημοτικού σχολείου Ζαχάρως και θα παίζεται έως και την Δευτέρα 8 Απριλίου.
Το 1974 ο Ντάριο Φο ανέβαζε στο θέατρο μια εντελώς σουρεαλιστική ιστορία: φαντάστηκε πως οι τιμές διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα μήνα (μα, γίνονται αυτά τα πράματα;) και πως οι κάτοικοι μιας γειτονιάς του Μιλάνο αποφάσισαν να πληρώσουν στο σούπερ-μάρκετ τα μισά χρήματα από όσα τους ζητήθηκαν -ή οι πιο θαρραλέοι να μην πληρώσουν τίποτα! (μα, γίνονται αυτά τα πράγματα;). Με αφετηρία την «απαλλοτρίωση» του σουπερμάρκετ, οι ήρωες του έργου μπλέκουν σε μια σειρά κωμικοτραγικών καταστάσεων, που τους ωθούν σε πράξεις τις οποίες υπό άλλες συνθήκες δεν θα έκαναν.
Παρά τον μισό αιώνα που μεσολαβεί από την συγγραφή του έργου έως σήμερα, τα ζητήματα που θίγει παραμένουν επίκαιρα. Ζητήματα όπως η ακρίβεια, η ανεργία, η ανισότητα και ο αγώνας για επιβίωση, παρουσιάζονται με καυστικότητα και χιούμορ, δημιουργώντας καταστάσεις με τις οποίες εύκολα ταυτίζεται κανείς.
Έτσι, η  κωμωδία του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!» μας μιλά για την επανάσταση των απλών ανθρώπων, των εργατών, όταν η ακρίβεια έχει φτάσει στο απροχώρητο, όταν μαζικές απολύσεις ή μειώσεις ωραρίου και αμοιβών έχουν γίνει καθημερινές και η ζωή έχει γίνει δυσκολότερη από ποτέ. Σας θυμίζει κάτι;










Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.