BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Προχωρούν οι απαλλοτριώσεις στην Πατρών-Πύργου

-Στις 21 Μαρτίου η δικάσιμος για τον προσδιορισμό της αποζημίωσης

 

 

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

 

Προχωρούν οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις των ακινήτων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου της Πατρών-Πύργου, καθώς έχει οριστεί δικάσιμος στο Μονομελές Εφετείο Πατρών για τις 21 Μαρτίου του 2024, για να προσδιοριστέι η προσωρινή τιμή μονάδας αποζημίωσης.

Η συγκεκριμένη αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου αφορά εκτάσεις συνολικά 229 δικαιούχων φυσικών προσώπων στο Ρουπάκι Γαστούνης και στην Αμαλιάδα, συνολικού εμβαδού 34.839,98 τ.μ., εκ των οποίων 7.451,91 τ.μ. αφορούν δημόσιες και 27.388,07 τ.μ. ιδιωτικές και οι οποίες απαλλοτριώθηκαν αναγκαστικά με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Προδιαγραφών, Μητρώων και Απαλλοτριώσεων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τον Ιανουάριο του 2023.

Με την αίτηση το Δημόσιο ζητά να προσδιοριστεί προσωρινή τιμή μονάδος αποζημίωσης των απαλλοτριούμενων ιδιοκτησιών, και ειδικότερα: (i) για το έδαφος των απαλλοτριούμενων ακινήτων, όπως αυτά προσδιορίζονται στο αιτητικό της κατά κτηματολογικό αριθμό, είδος ιδιοκτησίας και επιφάνεια απαλλοτριωτέας έκτασης, στην αναφερόμενη σε αυτά αντίστοιχη τιμή μονάδος, (ii) για τα επικείμενα απαλλοτριούμενων ακινήτων, όπως αυτά προσδιορίζονται στο αιτητικό της κατά κτηματολογικό αριθμό, είδος, κατηγορία/ποιότητα, ποσότητα ανά μονάδα μέτρησης και (iii) για τα κτίσματα απαλλοτριούμενων ακινήτων όπως αυτά προσδιορίζονται στο αιτητικό της κατά κτηματολογικό αριθμό, είδος, κατηγορία/ποιότητα και εμβαδόν, και Β) Να διαταχθεί κατ’ άρθρο 9 παρ.5 του Ν. 2882/2001 η αποβολή των εγκατεστημένων στα απαλλοτριούμενα υπό τον όρο συντέλεσης της απαλλοτρίωσης.









Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.