BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Αποδείξεις άρον-άρον πρέπει να μαζέψουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες!

Στο κυνήγι αποδείξεων για αγορές με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής έχουν επιδοθεί οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, για να αποφύγουν το πρόστιμο.

Έχουν δε, περιθώριο μόλις  λίγες ημέρες προκειμένου να καλύψουν τα όρια που προβλέπει ο νόμος, καθώς η αύξηση του ύψους των αποδείξεων προέκυψε εκτάκτως, με την αιφνιδιαστική επιβολή του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης, που ισχύει από φέτος και αυξάνει τα ελάχιστα όρια εισοδήματος.

Κινδυνεύουν έτσι, εκτός από τον αυξημένο φόρο εισοδήματος που θα πληρώσουν το 2024, για τα εισοδήματα του 2023, κινδυνεύουν και με πρόστιμο 22%, εάν δεν συγκεντρώσουν ηλεκτρονικές αποδείξεις για το 30% του εισοδήματος.

Υπενθυμίζεται, πως, ο νέος τρόπος φορολόγησης με τεκμαρτό τρόπο που θα υπολογίζει το εισόδημα κατ΄ ελάχιστο σε 10.920 ευρώ, ποσό το οποίο θα προσαυξάνεται ανάλογα με τα έτη άσκησης δραστηριότητας και τους απασχολούμενους.

Μέχρι και πέρυσι, το σύνολο των αποδείξεων που όφειλαν να προσκομίσουν οι αυτοαπασχολούμενοι υπολογίζονταν με βάση το ύψος των καθαρών κερδών που δήλωναν.

Όμως, από φέτος, το φορολογικό έτος 2023, θα υπολογίζονται στο τεκμαρτό εισόδημα, όπως αυτό θα ορίζεται από τον νόμο, το οποίο θα είναι υψηλότερο.

Στο πλαίσιο αυτό, αναλογικά υψηλότερα, θα πρέπει να είναι και τα ποσά των αποδείξεων για ηλεκτρονικές αγορές που θα προσκομίσουν.









Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.