BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Πάτρα: Συνελήφθη νοσηλευτής για σεξουαλική κακοποίηση 23χρονης ασθενούς - Από την Ηλεία το θύμα


Την σεξουαλική της κακοποίηση από χρονο νοσηλευτή κατήγγειλε μια 23χρονη ασθενής, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι από την Ηλεία και είχε μεταβεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας”.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η 23χρονη πήγε στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Πάτρας από τον Πύργο, συνοδευόμενη από τον πατέρα της. Εξετάστηκε από γιατρό και οδηγήθηκε στο τμήμα αναζωογόνησης για λήψη δειγμάτων για διαγνωστικές εξετάσεις. Μετά τη λήψη των δειγμάτων η γιατρός έφυγε και ο νοσηλευτής παρέμεινε με την ασθενή, προχωρώντας αδίστακτος και προκλητικός, κατά τη νεαρή γυναίκα, σε πράξεις σεξουαλικού περιεχομένου. Η 23χρονη κάλεσε σε βοήθεια και, μαζί με τον πατέρα της που έσπευσε στην αίθουσα αναζωογόνησης, απευθύνθηκαν στη γιατρό που την είχε εξετάσει.

“Το νοσοκομείο τήρησε το πρωτόκολλο. Η γιατρός στην οποία έγινε η καταγγελία και η εφημερεύουσα προϊσταμένη ειδοποίησαν διοίκηση και την αστυνομία. Η αστυνομία συνέλαβε τον νοσηλευτή ο οποίος κρατείται και αύριο οδηγείται στον εισαγγελέα. Η διοίκηση πολύ σωστά διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Επίσης, η διοίκηση της 6ης υγειονομικής περιφέρειας σωστά διέταξε ΕΔΕ. Εάν αποδειχθούν οι καταγγελίες, να απολυθεί ο νοσηλευτής” δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος καλεί τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν άμεσα τις καταγγελίες.

“Να διερευνηθεί και να απολυθεί, όχι να τεθεί σε αργία ή διαθεσιμότητα για πέντε – έξι χρόνια μέχρι να συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο και έως τότε να λαμβάνει το 50% του μισθού του. Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα μας άτομα που προβαίνουν σε τέτοιες απαράδεκτες, τερατώδεις πράξεις” κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο νοσηλευτής κρατείται από τις Αρχές και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.








Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.