BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Χειμώνας δύσκολος έρχεται…

“ΧΕΙΜΩΝΑΣ” Έργο του Γιάννη Τσαρούχη

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Με μια μεγάλη δόση ανασφάλειας σε όλα τα επίπεδα, μπαίνει σιγά- σιγά ο χειμώνας που με τούτα και με τα άλλα προβλέπεται πολύ-  πολύ δύσκολος σε τούτη την ταλαίπωρη χώρα. Φτώχεια ακρίβεια,  νέο φορολογικό νομοσχέδιο με ισοπεδωτικές λογικές, αντεργατικοί νόμοι, κακοκαιρίες που δεν ξέρεις από πού και πότε θα σου’ ρθει η συμφορά και πάει λέγοντας, διαμορφώνουν ένα σκηνικό φόβου!   Μόνη μας ελπίδα όπως λέει και η Χαρούλα… άντε να  αρρωστήσει ο Άγιος Πέτρος να την βγάλουμε και φέτος!

Δύσκολο πράμα η καθημερινότητα κι εκείνος ο παντέρμος μισθός με την τρελή ακρίβεια που υπάρχει γύρω μας, ούτε μέχρι τα μισά του μήνα δεν φτάνει. Μετά αρχίζουν οι… περικοπές  κάνοντας αρχή από το καλαθάκι της νοικοκυράς που τα αγαθά μπαίνουν πλέον μετρημένα, αναμένοντας το επόμενο μηνιάτικο. Και ειδικά φέτος που δεν θα υπάρχει και λαδιά,  οι ελαιοπαραγωγοί θα ‘στεγνώσουν’ οικονομικά – ήδη στην Ηλεία που είναι ένας μεγάλος ελαιοπαραγωγικός αγροτικός νομός χτυπά το πρώτο ¨καμπανάκι’ –  τα νοικοκυριά θα τραβήξουν μεγάλο ζόρι γιατί λεφτά δεν θα πέσουν στην αγορά! Γιατί μπορεί το λίτρο να έφτασε τα 10 ευρώ και στο ράφι να ξεπερνάει ακόμα και τα 13 ευρώ, αλλά η ζημιά δεν ισοφαρίζεται από την μειωμένη ποσότητα για τον παραγωγό και εννοείται ότι  τη νύφη θα πληρώσει πάλι ο καταναλωτής! Ούτε για το καντήλι ελαιόλαδο φέτος!

Κι ενώ τραβάμε όλο αυτό το κανάλι της ακρίβειας και της φτώχειας, έρχεται σε μια ευαίσθητη στιγμή η κυβέρνηση να σε ωθεί στη ρουφιανιά και να σε βάζει στη νοοτροπία του χαφιεδισμού που άφησε πίσω της η χώρα από την εποχή της κατοχής, για να καταγγέλλεις για φοροδιαφυγή αντί αντιτίμου… 100 έως 3.000 ευρώ τον γνωστό ή άγνωστο συμπολίτη σου! Και το εντυπωσιακό είναι ότι πάνω από 250.000 Έλληνες έχουν κατεβάσει στο κινητό τους την εφαρμογή για να καταγγέλλουν «μαϊμού» αποδείξεις! Με τέτοιους μηχανισμούς θέλουν να πάει μπροστά η χώρα, σπέρνοντας το σπόρο της διχόνοιας ή του φθόνου, γιατί σίγουρα οι πολλοι δεν θα καταγγέλλουν τον εστιάτορα στη Μύκονο που χρέωσε ένα ψάρι 700 ευρώ, αλλά μπορεί και τον περιπτερά που δεν του έδωσε απόδειξη για μια τσίχλα! Και κάπως έτσι μπορεί κάποιος να μπαίνει στη λογική να… ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα και να επιβραβευτεί και με ένα κατοστάρικο!

Είναι φανερό πλέον ότι η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τους ελεύθερους επαγγελματίες, μόνο που αυτοί ανήκουν σε πολλές κατηγορίες και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο έχει μέτρα οριζόντια γι αυτό και έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Ένας μικρομαγαζάτορας που κατάφερε να επιβιώσει μέσα από την κρίση της πανδημίας και προσπαθεί να ορθοποδήσει δεν μπορεί να συγκριθεί με έναν μεγαλογιατρό ή έναν μεγαλοεπιχειρηματία που σίγουρα ξέρει πολύ καλύτερα πώς θα ξεφύγει από την δαγκάνα του οικονομικού ελέγχου και έχει κάνει κτήμα του πλέον πως θα φοροδιαφεύγει. Αλλά η κυβέρνηση όπως πάντα, αντί να ξεκινά για να χτυπήσει το πάρτι της φοροδιαφυγής από «ψηλά», ξεκινά από  τα «χαμηλά», λες και πετραδάκι- πετραδάκι θα γεμίσει τα κρατικά ταμεία!

Το ίδιο βεβαίως συμβαίνει και με τα «κόκκινα» δάνεια. Άμα χρωστάς 1 εκατομμύριο ευρώ είσαι στο απυρόβλητο ενώ άμα χρωστάς ένα χιλιάρικο  τα «κοράκια» σου παίρνουνε το σπίτι! Και πολύ φοβάμαι ότι τούτο το χειμώνα δεν θα μείνει… σπίτι για σπίτι, καθημερινά βγαίνουν δεκάδες πρώτες κατοικίες στο σφυρί για μικροποσά που δεν μπορούν να ρυθμίσουν οι οφειλέτες γιατί μέσα σε τούτη τη δίνη της ακρίβειας δεν περισσεύει ευρώ.  Άσε που κάθε τράπεζα που βλέπει  ότι τα «κόκκινα» δάνεια της αυξάνονται τα πουλά έναντι πινακίου φακής στα funds χωρίς προειδοποίηση και εντελώς ξαφνικά διαπιστώνεις ότι σε κυνηγάνε τα «κοράκια» από το Λουξεμβούργο και δύσκολα μπορείς να τη γλιτώσεις.

Αυτά τα ωραία συμβαίνουν στην όμορφη Ελλάδα μας που στήνει τα παιδιά της στον τοίχο με διάφορους τρόπους ειδικά όταν τελειώνουν οι εκλογές! Και τότε συνειδητοποιείς πως ότι ψηφίζεις, παίρνεις!! Να ευχηθούμε τουλάχιστον το φετινό χειμώνα να έχουμε λιγότερες καταστροφές γιατί οι «πνιγμένοι» της Θεσσαλίας ακόμα παραμένουν επί της ουσίας αβοήθητοι. Και αυτοί οι μετεωρολόγοι πια ας σταματήσουν την κινδυνολογία γιατί εδώ με την προειδοποίηση ότι περιμένουμε τον… Αρμαγεδδώνα, οδήγησαν το δήμο Πύργου να ζητήσει προληπτικά εκκένωση των παρόχθιων οικισμών του Αλφειού και έριξε μόλις μια μπόρα! Έτσι θα το πάμε φέτος;  Τοτε να ζούμε στην Ελλάδα μόνο καλοκαίρι!!!











Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.