BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

«Φεύγουμε στις 2:30 το μεσημέρι και επιστρέφουμε στις 11 το βράδυ!»

-«Φουντώνει» η δυσαρέσκεια στις τάξεις των μαθητών ΙΕΚ-ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ Πύργου μετά την ανακοίνωση του προγράμματος μεταφοράς στην Πάτρα

-Αν εφαρμοστεί αυτή η λύση, οι περισσότεροι θα εγκαταλείψουν από την κούραση,

δήλωσε ο σπουδαστής του ΙΕΚ, Κώστας Μανδαράκης

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σε… αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΙΕΚ και της ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ Πύργου, μέχρι να ανακοινωθούν και επίσημα οι οριστικές αποφάσεις για τη διδασκαλία των εργαστηριακών τους μαθημάτων.

Το σενάριο μετακίνησης στην Πάτρα με μισθωμένο λεωφορείο δημιουργεί έντονο προβληματισμό στους περισσότερους, αφού χθες διέρρευσε το προσχέδιο πιθανού προγράμματος αναχώρησης και επιστροφής, το οποίο για τους πρωινούς μαθητές προβλέπει αναχώρηση στις 8:30 το πρωί από τον Πύργο και στις 2:30μ.μ. από την Πάτρα, ενώ για τους απογευματινούς προβλέπει αναχώρηση στις 2:30μ.μ. από τον Πύργο και στις 7:45, στις 8:30 και στις 9μ.μ. από την Πάτρα, ανάλογα με την ημέρα!

Όπως είναι εύλογα αντιληπτό, η ανακοίνωση του προγράμματος διόγκωσε την ήδη συσσωρευμένη δυσαρέσκεια, αφού το συνολικά τετράωρο «πήγαιν’ έλα» μοιάζει με… βουνό ταλαιπωρίας.

Ο σπουδαστής του ΙΕΚ, Κώστας Μανδαράκης, ο οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών, ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον Πύργο, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι αν ισχύσει κάτι τέτοιο, επαληθεύει στο έπακρο την αρχική τους ανησυχία.

«Από αυτά που ακούμε για το πιθανό πρόγραμμα μετακίνησης, επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας, ότι δηλαδή θα αναχωρούμε στις 2:30 το μεσημέρι από τον Πύργο για να είμαστε 4:30 στο ΙΕΚ της Πάτρας. Και αφού τελειώσουμε το τετράωρο μάθημα, θα φεύγουμε από την Πάτρα στις 8:30 ή στις 9 το βράδυ. Δηλαδή θα φεύγουμε από τις δουλειές μας και τις οικογένειές μας στις 2 το μεσημέρι και θα επιστρέφουμε στις 11 το βράδυ!», επισημαίνει και προσθέτει πως αν εφαρμοστεί αυτή η λύση, οι περισσότεροι θα εγκαταλείψουν τα μαθήματα.

«Ακούσαμε προσεκτικά την κ. Χορμόβα και τα επιχειρήματά της για τα εργαστήρια. Όμως η λύση της μεταφοράς δεν είναι ούτε βιώσιμη ούτε ρεαλιστική. Πόσα παιδιά πιστεύετε ότι θα μπουν στη διαδικασία ενός τετράωρου πέρα δώθε. Κι άντε να το κάνουν μια δυο φορές στην αρχή. Μετά θα είναι τέτοια η κούραση, που δεν θα αντέξουν και θα το παρατήσουν. Για αυτόν τον λόγο επιμένουμε και ζητάμε να βρεθεί χώρος στον Πύργο και να διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να φιλοξενήσει τα εργαστηριακά μαθήματα», εξήγησε στην «Πρωινή» ο Κώστας Μανδαράκης, προσθέτοντας ότι και τα εξ αποστάσεως θεωρητικά μαθήματα ακόμα στη… θεωρία είναι. «Το ανακοίνωσαν μεν, αλλά τάμπλετ και πρόσβαση στο ίντερνετ ακόμα δεν έχουμε. Στο… περίμενε είμαστε», σχολίασε.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές η υποδιοικήτρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, Γιάννα Χορμόβα, δήλωσε πως η μεταφορά των μαθητών στο ΙΕΚ-ΕΠΑΣ της Πάτρας παραμένει μία από τις επιλογές που εξετάζονται, εξηγώντας αναλυτικά το σκεπτικό, με κύριο επιχείρημα τις έτοιμες εγκαταστάσεις που υπάρχουν για να διδαχθούν οι μαθητές τα εξειδικευμένα εργαστήρια.












Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.