BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα ο εορτασμός της ιστορικής επετείου

Το πρόγραμμα εορτασμού της «28ης Οκτωβρίου 1940» σε όλη την Ηλεία

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα θα εορταστεί φέτος η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ηλεία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού σε κάθε Δήμο, σήμεραθα πραγματοποιηθούν ομιλίες και ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ κλπ ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στα μνημεία Ηρώων και αύριο ημέρα της εθνικής μας επετείου οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τις παρελάσεις.

Στον Πύργο

Ανήμερα του εορτασμού οι καμπάνες θα σημάνουν χαρμόσυνα στις 7 το πρωί ενώ στις 8 θα γίνει έπαρση της σημαίας στο  μνημείο Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης με τη συμμετοχή τιμητικού στρατιωτικού αγήματος και της Φιλαρμονικής Πύργου «Απόλλων».

Στις 10 το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιου Β’ παρουσία αρχών του τόπου αλλά και του Γενικού Γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής κ. Πέτρου Καμπούρη που θα εκπροσωπήσει στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση.

Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Διευθύντρια του 3ου Γ.Ε.Λ. Πύργου, κα Ιουλία Χάρμπαλη.

Στις 10.30 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, τον Ανώτερο Δ/κτη Φ.Ν. Ηλείας, το Δήμαρχο Πύργου, εκπρόσωπους κομμάτων, πρόεδρο παραρτήματος Ένωσης Αποστράτων Αξ/κων, πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων ΕΛ.ΑΣ, πρόεδρο Ένωσης Αναπήρων και θυμάτων πολέμου, πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξ/κων, εκπρόσωπο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωπο Προσκόπων και Οδηγών, προέδρους Σωματείων και Συλλόγων.

Ακολούθως θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων Ηρώων και Πεσόντων κατά την Εποποιΐα του 1940 και στη συνέχεια θα παρατεθεί δεξίωση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο από το Δήμαρχο Πύργου.

Στις 11.30, θα πραγματοποιηθεί στην οδό Μανωλοπούλου η παρέλαση αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, Ε.Ε.Σ., Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου, Λαογραφικών Ομίλων, Συλλόγων, Σωματείων, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων (διάρκειας 40-60 λεπτών).

Στο Δήμος Ήλιδας

Εκδηλώσεις από Εκπαιδευτικούς και μαθητές στα σχολεία Α/βάθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης περιλαμβάνει το πρόγραμμα εορτασμού στο Δήμο Ήλιδας. Στις 11.00 π.μ. σήμερα το πρωί, θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Αμαλιάδα και θα ακολουθήσει απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας.

Η δοξολογία ανήμερα του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει το μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Βησσαρίων Πολύδωρος. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στις 10.45 πμ και κατάθεση στεφάνων και στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση στις οδούς Καλαβρύτων και Φιλικής Εταιρείας (αφετηρία στο 1ο Γυμνάσιο στην οδό Φραγκαβίλλας και τερματισμός στην οδό Κολοκοτρώνη) από τους μαθητές και τις μαθήτριες παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τον Πολιτιστικό Λαογραφικό & Μορφωτικό Σύλλογο «Η ΕΛΙΣΣΑ», τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό τμήμα Αμαλιάδας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών).

Στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Με σχολικές εκδηλώσεις στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιαςεκπαίδευσης θα ξεκινήσει σήμερα ο εορτασμός στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Αύριο, ημέρα της ιστορικής επετείου θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην έδρα του Δήμου, την Αρχαία Ολυμπία και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός του Γυμνασίου κ. Ιωάννα Καλού. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων, στις 11πμ θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση των μαθητών στον κεντρικό δρόμο της πόλης.

Στην Λαμπεία η δοξολογία θα τελεστεί στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου και τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει η Διευθύντρια του Γυμνασίου και Λ.Τ. κ.  Αναστασία Κατσουλιέρη. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων και στις 11 η παρέλαση των μαθητών.

Στο Πανόπουλο η δοξολογία θα τελεστεί στον Ι.Ν. Ανάληψη του Σωτήρος και τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου κ. Κωνσταντίνα Τσιλιβίτα. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων και στις 11 η παρέλαση των μαθητών.

Στο Λάλα, η δοξολογία θα τελεστεί στον Ι.Ν. Κοίμηση της Θεοτόκου και τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Σορβανής Κωνσταντίνος. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων και στις 11 η παρέλαση των μαθητών.

Στον Δήμο Πηνειού

Με λαμπρότητα θα εορταστεί η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Πηνειού. Παραμονή του εορτασμού θα πραγματοποιηθούν ομιλίες εκπαιδευτικών στους μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης σε Γαστούνη, Βαρθολομιό και Τραγανό. Ανήμερα του εορτασμού, στις 09.50 θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαστούνης και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την φιλόλογο Χαρά Κλάδη, στον Ιερό Ναό Παναγιάς Βαρθολομιού  και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Γεωργία Γκινάλα – Τακουμάκηκαι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τραγανού και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας κ. Γεωργία Μπίκου.

Θα ακολουθήσει και στις τρεις κοινότητες επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία Ηρώων και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί παρέλαση σχολείων και συλλόγων. Στις 10.50 στη Γαστούνη, στις 11.15 στο Τραγανό και στις 12.00 στο Βαρθολομιό.

Στο Δήμο Ζαχάρως

Παραμονή της εθνικής επετείου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στα σχολεία ενώ στην Δημοτική Ενότητα Ζαχάρως στις 10.45 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων από μαθητές και εκπροσώπους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Ανήμερα του εορτασμού, στην Ζαχάρω θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου, Κωνσταντίνα Αλεξανδροπούλου.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων και κατάθεση στεφάνου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στις 10.45πμ.

Στην Δημοτική Ενότητα Φιγαλείας η επίσημη δοξολογία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου,  Γιαννίκου Ζωή. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιηθεί στις 11πμ η μαθητική παρέλαση και αμέσως μετά παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολικών μονάδων στην κεντρική πλατεία Ν. Φιγαλείας.

Στο Γιαννιτσοχώρι η επίσημη δοξολογία θα ξεκινήσει στις 9.15 πμ στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων και τον πανηγυρικό της ημέρας  θα εκφωνήσουν οι μαθητές της Στ΄ τάξης, Τσαρουχάς Δημήτριος και Ηλιόπουλος Διονύσιος.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων και στις 9.45 πμ θα ξεκινήσει η παρέλαση των μαθητών.

Στον Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων

Με επετειακές εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στα Μνημεία Ηρώων στις Δημοτικές Κοινότητες όλων των Δημοτικών Ενοτήτων θα ξεκινήσει σήμερα Παρασκευή ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων.

Ανήμερα του εορτασμού, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στην έδρα του Δήμου, θα τελεστεί δοξολογία στις 10.15 το πρωί στον Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δ/ντής του Γυμνασίου Κρεστένων Γεώργιος Ασημακόπουλος. Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση από τμήματα Μαθητών των Σχολικών Μονάδων προ των Αρχών και του Λαού της πόλης επί της οδού «Ξενοφώντος» Κρεστένων.

Η δοξολογία στα Μακρίσια θα τελεστεί στις 09.15 το πρωί στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Νίτσα Γιαβή. Μετά την κατάθεση στεφάνων θα ακολουθήσει η παρέλαση των μαθητών στον κεντρικό δρόμο της κοινότητας.

Στο Καλλίκωμο η δοξολογία θα τελεστεί στις 09.15 το πρωί στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων και τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Ευαγγελία-Μαρία Παπασταυροπούλου ενώ μετά την κατάθεση στεφάνων θα ακολουθήσει και η παρέλαση στον κεντρικό δρόμο.

Στις υπόλοιπες δημοτικές κοινότητες της ΔΕ Σκιλλούντος θα τελεστεί δοξολογία στους Ιερούς Ναούς και ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τους δασκάλους των σχολείων.

Στην ΔΚ Ανδρίτσαινας η δοξολογία θα τελεστεί τις 10 το πρωί στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Διευθυντής του Γυμνασίου Χρήστος Ζαφειρόπουλος. Στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση  και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων κι ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση μαθητών των Σχολείων στον Κεντρικό δρόμο της Κοινότητας. 

Στις 10 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλλιθέας και στις 10.15 θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός από τον εκπαιδευτικό Βασίλειο Τζατζάκη. Μετά την κατάθεση στεφάνων θα ακολουθήσει η παρέλαση στον κεντρικό δρόμο.

Στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης

Εκδηλώσεις εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πραγματοποιηθούν στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, σε Λεχαινά, Ανδραβίδα και Βάρδα περιλαμβάνοντας ομιλίες στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατάθεση στεφάνων στα Μνημεία των Ηρώων, παραμονή της επετείου και μαθητικές παρελάσεις ανήμερα της ιστορικής επετείου.

Την 28η Οκτωβρίου στις 10 το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό  Ναό Αγίου Δημητρίου Λεχαινών όπου τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Λεχαινών Αθανάσιος Μπουζινέκης. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων και στις 10.50πμ θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση στην Π.Ε.Ο. Πατρών Πύργου.

Στην Ανδραβίδα, η επίσημη δοξολογία θα τελεστεί στις 9.45 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η καθηγήτρια του Λυκείου Ανδραβίδας κ. Μαρία Διαματοπούλου. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση των μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, τμημάτων του Συλλόγου Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας «ΕΣΤΙΑ» και τμημάτων του Συλλόγου «Μοριάς».

Στη Βάρδα η επίσημη δοξολογία θα τελεστεί στις 10.30 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η καθηγήτρια Λυκείου κ. Δέσποινα  Σικελιανού. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην Π.Ε.Ο. Πατρών Πύργου.











Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.