BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Έναρξη λειτουργίας του Συνεργατικού Χώρου-Κόμβου «Creative Hubs», στο Διοικητήριο της Π.Ε Ηλείας
Β. Γιαννόπουλος: «Στόχος μας η στήριξη της επιχειρηματικότητας, η ενίσχυση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας»

Σε λειτουργία τέθηκε από χθες, ο Συνεργατικός Χώρος – Κόμβος της Π.Ε Ηλείας, που δημιουργήθηκε και λειτουργεί στο ισόγειο του Διοικητηρίου, στο πλαίσιο του έργου «Creative Hubs», με στόχο την υποστήριξη και ανάπτυξη των Δημιουργικών Επιχειρήσεων.

Ο Κόμβος της Π.Ε Ηλείας, είναι ο πρώτος από τους τέσσερις συνολικά που θα λειτουργήσουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Πύργος, Πάτρα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι), ενώ το έργο «Creative Hubs» υλοποιείται με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, το ΙΤΥΕ – Διόφαντος και το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πάντειου Πανεπιστημίου.

Ο Αγιασμός τελέστηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο, ο οποίος συνεχάρη τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο για την πρωτοβουλία δημιουργίας του εν λόγω χώρου, για την στήριξη του έργου των επαγγελματιών και επιχειρηματιών της περιοχή μας, εκφράζοντας την ευχή, να συμβάλλει καθοριστικά, όχι μόνο στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων αλλά και στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

«Στήριξη των επιχειρήσεων και ενίσχυση της εξωστρέφειας»

Στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία, στους στόχους και στην χρησιμότητα του εν λόγω χώρου. Μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία και επιδιώκουμε, αυτός ο Κόμβος – και οι υπόλοιποι που θα λειτουργήσουν στην Πάτρα, στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι – να αποτελέσουν σημεία αιχμής για την τοπική επιχειρηματικότητα. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε την προσπάθεια των επιχειρηματιών που θα χρησιμοποιήσουν αυτό τον χώρο, στον τομέα της καινοτομίας, της εξέλιξης, της συνεργασίας και της εξωστρέφειας, ώστε να γίνουν ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.

Στον φιλόξενο και απόλυτα λειτουργικό χώρο που δημιουργήθηκε, με υποδομές και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, μπορεί να φιλοξενηθεί μέρος του κύκλου εργασιών των συμμετεχουσών επιχειρήσεων, δίνοντας τους τη δυνατότητα εκμετάλλευσης των οικονομιών κλίμακας και αξιοποίησης ενός ευρέως φάσματος υπηρεσιών και συμβουλευτικής δράσης. Αυτές οι παροχές, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα τις βοηθήσουν να υπερκεράσουν πιθανούς κινδύνους θνησιμότητας – στους οποίους δυστυχώς είναι εκτεθειμένες πολλές νέες επιχειρήσεις, ειδικά τα τελευταία χρόνια με τις διαμορφωθείσες συνθήκες – να καταστούν βιώσιμες και ανταγωνιστικές, αξιοποιώντας ταυτόχρονα και τις δυνατότητες εξωστρέφειας τους». Ο κ. Γιαννόπουλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργαζόμενους φορείς για την υλοποίηση του έργου (Επιμελητήρια Ηλείας – Αχαΐας- Αιτωλοακαρνανίας, ΙΤΥΕ – Διόφαντος και το Ινστιτούτο Περιφ. Ανάπτυξης Πάντειου Πανεπιστημίου), κάνοντας όμως ιδιαίτερη αναφορά σε στελέχη και εργαζόμενους των Υπηρεσιών της Π.Ε Ηλείας και της Έδρας, που εργάστηκαν με ζήλο για τη δημιουργία του εν λόγω χώρου, κάτω από δύσκολες συνθήκες και εν μέσω πανδημίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού Διοίκησης & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Τάκης Παπαδόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό του, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «…το στοίχημα για όλους εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά είναι, οι αποφάσεις που λαμβάνουμε και οι δράσεις που υλοποιούμε, να έχουν αποτύπωμα στην κοινωνία. Κι αυτός ο χώρος, είναι βέβαιο ότι θα έχει σημαντικό αποτύπωμα στις νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις, προωθώντας την καινοτομία και δημιουργικότητα, στοιχεία που διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν στους νέους επιχειρηματίες της αγοράς».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, αφού συνεχάρη τον κ. Γιαννόπουλο και όσους εργάστηκαν για την δημιουργία του χώρου, σημείωσε πως «….το Επιμελητήριο Ηλείας θα διατηρήσει στενή επαφή με όλους τους Κόμβους, υλοποιώντας άμεσα και τη διασυνεργασία με όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζοντας την ήδη καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δυο φορέων. Τόνισε δε, την ανάγκη για προσέλκυση νέων επιχειρηματιών που θα αξιοποιήσουν τις πολλές και σημαντικές παροχές και δυνατότητες του Συνεργατικού Κόμβου προς όφελος τους», δεσμευόμενος τέλος, ότι το Επιμελητήριο Ηλείας θα είναι ενεργός συμπαράστασης αυτού του σημαντικού έργου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μικρό αριθμό παρισταμένων, λόγω των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας για τον περιορισμό της πανδημίας. Ανάμεσά τους εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας και του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, του Συλλόγου Εστίασης «Διόνυσος», του Επιχειρηματικού κόσμου κ.α.Η «ταυτότητα» του έργου

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο έργο CREATIVE@Hubs, στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A GREECE-ITALY PROGRAMME 2014-2020. Το εταιρικό σχήμα συμπληρώνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, και την Περιφέρεια της Πούλιας (Ιταλία). Το έργο CREATIVE @Hubs εντάσσεται στον Άξονα 1.1 με τίτλο «Ολιστική δικτύωση δημιουργικών ΜμΕ μέσω συνεργατικών χώρων δημιουργικών επιχειρήσεων (Holistic networking of creative industries via hubs» – CREATIVE@HUBs).

Πηγή


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.