BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Σοκολατένιος κορμός με χαλβά του μπακάλη



Ένας ιδιαίτερος κορμός – μωσαϊκό που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της σοκολάτας και του χαλβά. Και ενώ ο συνδυασμός της σοκολάτας με τους ξηρούς καρπούς και τα μπισκότα είναι κλασικός, το πάντρεμα με τον ταχινένιο χαλβά θα απογειώσει το αγαπημένο αυτό γλύκισμα.


Υλικά για τη συνταγή

250 γραμμάρια μαργαρίνη


½ φλιτζάνι ζάχαρη

1 σφηνάκι κονιάκ

1 ½ φλιτζάνι σκόνη κακάο

1 αυγό

185 γραμμάρια μπισκότα θρυμματισμένα


100 γραμμάρια φουντούκια ή καρύδια ή αμύγδαλα, καβουρντισμένα και χοντροκομμένα

200 γραμμάρια κουβερτούρα, λιωμένη σε μπαιν μαρί

400 γραμμάρια χαλβά του μπακάλη βανίλια, κομμένο σε χοντρά κομμάτια




Εκτέλεση

Αρχικά, λιώστε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί και αφήστε την στην άκρη. Ροδίστε τους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καμιά λιπαρή ύλη σε μέτρια φωτιά και αφήστε τους κι αυτούς στην άκρη. Σε ένα μπολ βάλτε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ και χτυπήστε τα με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Προσθέστε το αυγό και την λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Συνεχίστε ρίχνοντας στο μίγμα, τα μπισκότα, τους ξηρούς καρπούς και τον χαλβά και ανακατέψτε προσεκτικά με μια σπάτουλα, για να μην διαλυθούν τα υλικά. Καλύψτε μια μακρόστενη φόρμα με πλαστική μεμβράνη και αδειάστε το μίγμα, πιέζοντάς το καλά με ένα κουτάλι και ισιώνοντας την επιφάνειά του. Σκεπάστε με την μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε τον κορμό σε φέτες.
















Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.