BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Πύργος: Απογοήτευση για τις χειμερινές εκπτώσεις - Άσχημος ο απολογισμός - Ο πόλεμος “πάγωσε” την αγορά




Το ένα μετά το άλλο δέχεται τα χτυπήματα ο εμπορικός κόσμος που συμπληρώνει δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και εν μέσω ακρίβειας, “παγώνει” με το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι χειμερινές εκπτώσεις που παραδοσιακά αποτελούν μια “ανάσα” για τους εμπόρους, από τους καταναλωτές που αναζητούν ευκαιρίες για τις αγορές τους, φέτος στην αγορά του Πύργου ήταν αρκετά υποτονικές.

Η κίνηση δεν ικανοποίησε τον εμπορικό κόσμο και ήταν μακριά από τα στάνταρ. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης σε δηλώσεις του στο ilialive.gr τόνισε πως “Δυστυχώς οι φετινές εκπτώσεις δεν ήταν οι αναμενόμενες, δεν υπήρχε καθόλου κίνηση. Σε αυτό συνέτεινε ότι δεν είχαν χρήματα οι καταναλωτές, στην ενεργειακή κρίση και την τελευταία εβδομάδα που συνήθως δουλεύουν περισσότερο τα καταστήματα συνέτεινε ο πόλεμος που ξεκίνησε στην Ουκρανία. Δυστυχώς, στις φετινές εκπτώσεις, από το 2020 που ήταν η τελευταία χρόνια που είμαστε ανοιχτοί σαν μαγαζιά, η πτώση του τζίρου είναι πάνω από 40% σε όλη την αγορά. Ίσως και παραπάνω” σχολίασε ο κ. Ξανθούλης.

Το βλέμμα στο Πάσχα

Πλέον τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των εμπόρων στρέφεται στην περίοδο του Πάσχα. “Αναμένουμε και ελπίζουμε τώρα για το Πάσχα εκτός αν κάτι μεσολαβήσει, γιατί τώρα τελευταία όλο και κάτι συμβαίνει και μας πάει πάλι πίσω. Δυστυχώς η αγορά ήταν πολύ πεσμένη και από την ημέρα που κηρύχθηκε ο πόλεμος και ύστερα έχει νεκρώσει τελείως, έχουν ανατραπεί τα πάντα, όλος ο κόσμος έχει στραμμένο το βλέμμα του στην Ουκρανία, ελπίζουμε να τελειώσει πολύ γρήγορα και να υπάρξει μία συμφωνία”.

Πλήγμα ο πόλεμος για τον τουρισμό και την τοπική οικονομία

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις στον τουρισμό. “Τα πράγματα δεν είναι ευοίωνα, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι είχαμε Ουκρανούς και Ρώσους περίπου δύο εκατομμύρια επισκέπτες. Και σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, για να καλύψουμε τα λεφτά που ξοδεύουν οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι, από τους τουρίστες των άλλων χωρών πρέπει να έρθουν πάνω από έξι εκατομμύρια επιπλέον, πράγμα που είναι πολύ δύσκολο” δήλωσε.

Απελπισία στον εμπορικό κόσμο

Ο κ. Ξανθούλης δεν έκρυψε την απελπισία που πνίγει πλέον τον εμπορικό κόσμο. “Κάθε χρόνο έχουμε και κάτι να μας αλλάζει το πρόγραμμα, δεν αντέχουμε άλλο…. Πρέπει κάποια στιγμή να βρεθεί μία λύση. Η λύση είναι αυτή που είχαμε προτείνει από το 2020 που ξεκίνησε η πανδημία. Μία οριζόντια ρύθμιση όλων των χρεών και να γίνει μία καινούργια αρχή για όλους. Δυστυχώς ο κόσμος διαφορετικά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Η μείωση του ΦΠΑ, θα έπρεπε να γίνει οριζόντια σε όλους τους κλάδους, για να μειωθούν οι φόροι και να πάρει μπρος λίγο η οικονομία, να βοηθηθούν και οι καταναλωτές. Η κυβέρνηση αποφάσισε όμως ότι δεν θέλει να το κάνει. Όπως και η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων θα βοηθούσε κι αυτό να απαλύνει λίγο την ακρίβεια. Η κυβέρνηση όμως επέλεξε να μην προβεί σε κάτι τέτοιο…” είπε με παράπονο αλλά και αγανάκτηση ο κ. Ξανθούλης.













Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.