BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων και επίσημα η Χερσώνα – Αναχωρεί κομβόι με Έλληνες πολίτες από Ζαπορίζια – Όλες οι εξελίξεις



Στον εφιάλτη του πολέμου βρίσκεται για όγδοη ημέρα η Ουκρανία η οποία συνεχίζει να πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις κι ενώ οι διαπραγματευτικές ομάδες Κιέβου και Μόσχας ετοιμάζονται να καθίσουν για δεύτερη φορά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης
Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις:
H Γερμανία κατέσχε σούπερ γιοτ Ρώσου ολιγάρχη αξίας 600 εκατ. δολαρίων
Οι γερμανικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση ενός σούπερ γιοτ αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων που ανήκε στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Αλισερ Ουσμάνοφ σε ναυπηγείο του Αμβούργου.

Ο Ουσμάνοφ ήταν στη λίστα δισεκατομμυριούχων που θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Εκθεση του Forbes, βασιζόμενη σε τρεις πηγές της βιομηχανίας σκαφών αναψυχής, σημειώνει ότι το μήκους 156 μέτρων γιοτ «Dilbar», αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων που θεωρείται ίσως το μεγαλύτερο μηχανοκίνητο γιοτ στον κόσμο σε ολική χωρητικότητα, κατασχέθηκε από τις γερμανικές αρχές την Τετάρτη.

Πηγή: Guardian

Ξεκινά από τη Ζαπορίζια το κονβόι με τους Έλληνες πολίτες
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων πολιτών και μέρους του προσωπικού του προξενείου Μαριούπολης από την Ουκρανία (Νόστος 3).

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το κονβόι ξεκινάει από τη Ζαπορίζια, όπου διανυκτέρευσε, θα μετακινηθεί προς το Κιροβοχράντ (Kirovohrad) και εν συνεχεία προς τη Μολδαβία, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε την πόλη Μπαλακλίγια
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ένα κέντρο ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στο Κίεβο και κατέλαβαν την πόλη Μπαλακλίγια κοντά στο Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν έναν πύργο τηλεόρασης στο Κίεβο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με τη Μόσχα να ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για μια στοχευμένη επίθεση εναντίον του επικοινωνιακού πολέμου της Ουκρανίας.

Ψήφισμα στο ΟΗΕ για εκεχειρία θα ζητήσει η Γαλλία
Η Γαλλία θα προτείνει σήμερα ένα ψήφισμα στο Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών του ΟΗΕ που θα ζητεί εκεχειρία στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό France 2 ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

Η γαλλική προεδρία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η Γαλλία εξέταζε ένα τέτοιο βήμα.

Ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας η Ρωσία έχει το δικαίωμα του βέτο σε τυχόν σημαντικό ψήφισμα.

Βρετανικός στρατός: Μικρή η πρόοδος των ουκρανών για την κατάληψη του Κιέβου
Η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην ουκρανική πρωτεύουσα έχει σημειώσει λίγη πρόοδο τις τελευταίες τρεις ημέρες και οι πόλεις Χάρκοβο, Τσερνιχίβ και Μαριούπολη παραμένουν υπό τον έλεγχο των Ουκρανών, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών του βρετανικού στρατού.

«Το κύριο σώμα της μεγάλης οχηματαπομπής που προελαύνει προς το Κίεβο παραμένει περισσότερα από 30 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης καθώς καθυστερεί λόγω της σταθερής ουκρανικής αντίστασης, μηχανικών βλαβών και κυκλοφοριακής συμφόρησης», αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε επικαιροποιημένη αναφορά των υπηρεσιών πληροφοριών.

«Η οχηματαπομπή σημείωσε μικρή ευδιάκριτη πρόοδο σε τρεις ημέρες», σημείωσε. «Παρά τον βαρύ ρωσικό βομβαρδισμό, οι πόλεις Χάρκοβο, Τσερνιχίβ και Μαριούπολη παραμένουν στα χέρια των Ουκρανών. Ορισμένες ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη Χερσώνα, αλλά η στρατιωτική κατάσταση παραμένει ασαφής», προσθέτει.

«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι 498 Ρώσοι στρατιώτες έχουν ήδη σκοτωθεί και 1.597 τραυματιστεί στον πόλεμο του Πούτιν. Ο πραγματικός αριθμός αυτών που έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί θα είναι σχεδόν βέβαια σημαντικά υψηλότερος και θα συνεχίσει να αυξάνεται», καταλήγει.

Η Ουγγαρία στηρίζει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά Ρωσίας
Η Ουγγαρία δεν θα ασκήσει βέτο στις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ενώ τόνισε ότι είναι υψίστης σημασίας η ενότητα των 27 χωρών μελών της Ένωσης.

Σε συνέντευξή του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο mandiner.hu ο Ορμπάν, ο οποίος έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις από την ουγγρική αντιπολίτευση για τις στενές του σχέσεις με τη Μόσχα, πρόσθεσε ότι οι δεσμοί της χώρας του με τη Ρωσία ήταν «ισορροπημένοι και δίκαιοι» μέχρι το πολύ πρόσφατο παρελθόν, όμως ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιούργησε μια νέα κατάσταση.

Αυτή την εβδομάδα η Ουγγαρία εξέφρασε τη στήριξή της στην πρωτοβουλία οκτώ χωρών της ΕΕ που ζήτησαν να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, ωστόσο η Βουδαπέστη έχει αρνηθεί να επιτρέψει τη διέλευση θανατηφόρων όπλων για την Ουκρανία από το έδαφός της.

«Καταδικάζουμε τη ρωσική επίθεση, καθώς ξεκίνησαν πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας», επεσήμανε ο Ορμπάν, ο οποίος αντιμετωπίζει εκλογές σε λίγο περισσότερο από τέσσερις εβδομάδες.

«Οι πλευρές θα πρέπει να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τόνισε, εκτιμώντας ότι «όλη η Ευρώπη θα πρέπει να εργάζεται για την ειρήνη».

Ωστόσο ο Ούγγρος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δεν θεωρεί πως υπάρχει λόγος η χώρα του να διακόψει τους δεσμούς της με τη Ρωσία στον τομέα της ενέργειας.

«Μπλόκο» σε Ρωσία και Λευκορωσία από τους Παρολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου
Απαγόρευση συμμετοχής των αθλητών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στους Παρολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο, ανακοίνωσε η Διεθνής Παρολυμπιακή Επιτροπή, σύμφωνα με το BBC.

Έκκληση Ουκρανίας για ανθρωπιστικούς διαδρόμους

Η Ουκρανία χρειάζεται ανθρωπιστικούς διαδρόμους τους οποίους θα στηρίζουν οργανισμοί όπως ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) λόγω της εισβολής της Ρωσίας στη χώρα, δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Τα χωριά και οι πόλεις όπου φτάνουν τα ρωσικά στρατεύματα μετατρέπονται αμέσως σε μέρη λεηλασίας, κλοπών, φόνου», κατήγγειλε ο Ποντόλιακ σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Χρειαζόμαστε ανθρωπιστικούς διαδρόμους — τρόφιμα, φάρμακα, ασθενοφόρα, εκκενώσεις. Χρειαζόμαστε ενεργή βοήθεια από διεθνείς οργανισμούς, περιλαμβανομένου του ΟΑΣΕ. Αρκετά με τα λόγια», πρόσθεσε.

Ο Αμπράμοβιτς πουλάει την Τσέλσι – Στα θύματα του πολέμου τα έσοδα
«Πάντα έπαιρνα αποφάσεις έχοντας κατά βάθος το συμφέρον του συλλόγου», είπε ο Αμπράμοβιτς σε δήλωση του, συνεχίζοντας: «Στην τρέχουσα κατάσταση, λοιπόν, έλαβα την απόφαση να πουλήσω τον σύλλογο, καθώς πιστεύω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του συλλόγου, των φιλάθλων, των εργαζομένων, καθώς και των χορηγών και συνεργατών του συλλόγου».

Με αυτά τα λόγια αιτιολόγησε ο Ρώσος επιχειρηματίας την απόφασή του να πουλήσει τον βρετανικό ποδοσφαιρικό σύλλογο, ανακοινώνοντας παράλληλα την ίδρυση ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος, το οποίο θα λάβει όλα τα καθαρά έσοδα από την πώληση.

«Το ίδρυμα θα είναι προς όφελος όλων των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία», διαβεβαίωσε.













Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.