BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Χερσώνα – «Παράθυρο» για νέες διαπραγματεύσεις το βράδυ



Για έβδομη ημέρα συνεχίζεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με τις μάχες να είναι σε εξέλιξη σε Κίεβο, Χάρκοβο και Μαριούπολη και άλλες πόλεις. Εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούγονταν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε γειτονιές του Κιέβου, ενώ την Τρίτη η Μόσχα προειδοποίησε τους κατοίκους της ουκρανικής πρωτεύουσας να φύγουν.
Αερομεταφερόμενες μονάδες της Ρωσίας εισέβαλαν τις πρώτες πρωινές σήμερα στη Χαρκίβ (Χάρκοβο), ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, κάνοντας λόγο για μάχη σε εξέλιξη στην πόλη αυτή της ανατολικής Ουκρανίας.


Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις:
Ξεκίνησε η εκκένωση μέρους του προσωπικού του Γενικού Προξενείου και Ελλήνων πολιτών από τη Μαριούπολη
Ξεκίνησε η εκκένωση μέρους του προσωπικού του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης, καθώς και Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.


Η πομπή αυτοκινήτων, υπό τον πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο, αναχώρησε οδικώς από τη Μαριούπολη.
Write to Ροή Site

Συνεχίζεται η ησυχία στο Κίεβο μετά την ήρεμη νύχτα – BBC
Μετά από μια σχετικά ήσυχη νύχτα, η ηρεμία συνεχίζεται στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Αυτό το πρωινό επικρατεί τέτοια ησυχία που μπορεί κανείς να ακούσει τον αέρα να φυσάει ανάμεσα στα κτήρια, αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC.

Την τελευταία εβδομάδα κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο.

Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα στο Χάρκοβο και τη Μαριούπολη αλλά και στη Χερσώνα, όπου οι ρωσικές συνάμεις έχουν επικεντρώσει την πίεσή τους σήμερα.

Η Ουκρανία αρνείται την κατάληψη της Χερσώνας από τους Ρώσους
Τις αιτιάσεις της Ρωσίας, ότι η πόλη της Χερσώνας έπεσε στους Ρώσους, διέψευσε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας

«Σύμφωνα με πληροφορίες από την ταξιαρχία μας, οι μάχες βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Η πόλη δεν έχει καταληφθεί εντελώς, κάποια σημεία της είναι υπό έλεγχο».

Νωρίτερα, ρωσικά κρατικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει ότι ρωσικά στραυτεύματα είχαν πάρει τον πλήρη έλεγχο της πόλης.

«Επιθετικό στρατιωτικό υλικό» στέλνει η Ισπανία
Η Ισπανία αποφάσισε να στείλει «επιθετικό στρατιωτικό υλικό» στην «ουκρανική αντίσταση», δήλωσε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σε ομιλία του στο κοινοβούλιο.

«Καθώς βλέπω ότι υπάρχουν (πολιτικές) ομάδες που αμφισβητούν τη δέσμευση της κυβέρνησης» να συμμετάσχει στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, «θέλω να σας ανακοινώσω ότι η Ισπανία θα στείλει επιθετικό στρατιωτικό υλικό στην ουκρανική αντίσταση», επεσήμανε ο Σάντσεθ.

Τσαβούσοβλου: Η Μόσχα ματαίωσε την αποστολή πολεμικών πλοίων της στη Μαύρη Θάλασσα
Η Ρωσία ματαίωσε την αποστολή τεσσάρων πολεμικών πλοίων της στη Μαύρη Θάλασσα μέσω των τουρκικών υδάτων έπειτα από αίτημα της Τουρκίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι η απόφαση ελήφθη πριν η Άγκυρα κλείσει τα στενά λόγω της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.

Προχθές, Δευτέρα, η Άγκυρα ανακοίνωσε πως έκλεισε τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων στο πλαίσιο της Συνθήκης του Μοντρέ του 1936, που της επιτρέπει να περιορίζει τον διάπλου μερικών ρωσικών πολεμικών σκαφών. Από τη συνθήκη εξαιρούνται πολεμικά πλοία που επιστρέφουν στη βάση τους.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε μιλώντας αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ στο δίκτυο Haberturk πως η Τουρκία ζήτησε από τη Ρωσία να μην στείλει τα πλοία της στη Μαύρη Θάλασσα μέσω των στενών πριν ακόμη χαρακτηρίσει «πόλεμο», την Κυριακή, την εισβολή της Μόσχας, κάτι που της επιτρέπει νομικά να περιορίσει τις διελεύσεις βάσει της Συνθήκης του Μοντρέ.

«Η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι τέσσερα από τα πλοία της θα διαπλεύσουν τα στενά στις 27 και 28 Φεβρουαρίου, τρία από τα οποία δεν είναι καταγεγραμμένα σε βάσεις στη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε ο Τσαβούσογλου. «Είπαμε στη Ρωσία να μην στείλει αυτά τα πλοία και η Ρωσία είπε ότι τα πολεμικά σκάφη δεν θα διασχίσουν τα στενά».

Ρωσικά ΜΜΕ: Το βράδυ πιθανότατα οι νέες διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας
Διαστάσεις θρίλερ έχει πάρει ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων για τις ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, λόγω της συνέχισης των σφοδρών επιχειρήσεων από την ρωσική πλευρά.

Ο δεύτερος γύρος, για τον οποίο δεν υπάρχει αισιοδοξία για έκβαση θετικού αποτελέσματος, θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Μπρεστ, στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία.

Για ενδεχόμενο η νέα συνάντηση Ρωσίας-Ουκρανίας στο έδαφος της Λευκορωσίας να διεξαχθεί το βράδυ σήμερα κάνουν λόγο ρωσικά μέσα ενημέρωσης.


Νέο διάγγελμα Ζελένσκι: Η Ρωσία δεν μπορεί να μας κερδίσει με «βόμβες και ρουκέτες»
Η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο με «βόμβες, χτυπήματα και ρουκέτες», που πέφτουν βροχή στις ουκρανικές πόλεις τις τελευταίες ημέρες, τόνισε σε νέο του διάγγελμα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός ηγέτης υποστήριξε επίσης ότι η Μόσχα «στοχεύει να διαγράψει την ιστορία μας» μετά το χτύπημα του μνημείου του Ολοκαυτώματος στο Babyn Yar στο Κίεβο από ρωσικό πύραυλο την Τρίτη.


Όπως τόνισε σχεδόν 6.000 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν μέχρι στιγμής στα πεδία των μαχών.















Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.