BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Πλημμύρισαν και πάλι καλλιέργειες στα Μακρίσια



Για μία ακόμα φορά, τα νερά του Αλφειού πλημμύρισαν τον κάμπο των Μακρισίων, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στους παραγωγούς της περιοχής.
Το πρόβλημα προήλθε από το γεγονός ότι δεν λειτουργούσε για αρκετές ημέρες η μοναδική αντλία (πομπίνα) που υπάρχει στο αντλιοστάσιο της περιοχής, με αποτέλεσμα να ανέβει η στάθμη του ποταμού, να υπερχειλίσει και να μπει το νερό μέσα στα χωράφια, καταστρέφοντας, για άλλη μία φορά, τις καλλιέργειες της σταφίδας, του τριφυλλιού και τους αμπελώνες που υπάρχουν εκεί.


Οι κάτοικοι των Μακρισίων είναι και πάλι σε δυσχερή θέση και τονίζουν πως πέρα από το γεγονός ότι καταστρέφεται η περιουσία τους από το νερό, δεν μπορούν να πάνε στα χωράφια τους να καλλιεργήσουν με αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερη οικονομική ζημιά.



Παναγιώτης Γριβάκης: «Για ένα τριήμερο δεν λειτουργούσε καμία αντλία στο αντλιοστάσιο»


Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει αυτήν τη στιγμή στις περιοχές που καταλήγει το φράγμα, όπως τονίζει ο κ. Παναγιώτης Γριβάκης, αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης στον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, που ανέφερε ότι στις περιοχές αυτές υπάρχουν καλλιέργειες τριφυλλιού, αμπέλια και σταφίδα.

Επίσης τόνισε ότι οι παραγωγοί δεν μπορούν να μπουν μέσα στα αμπέλια τους, στις καλλιέργειές τους γενικά, για να κλαδέψουν και να λιπάνουν.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γριβάκης, «για ένα τριήμερο δεν λειτουργούσε καμία αντλία στο αντλιοστάσιο και μετά από ενέργειές μας, από χθες (σ.σ. προχθές) το μεσημέρι λειτουργεί η μία, η οποία είναι και η μοναδική που είναι σε καλή κατάσταση. Αίτημα των κατοίκων της περιοχής είναι να ανοίξει τουλάχιστον για μία εβδομάδα το αντλιοστάσιο, να γίνει αποσυμφόρηση του νερού, έτσι ώστε να έχουμε πλήρη αποστράγγιση στα χωράφια και να μπορέσουν οι κάτοικοι να πηγαίνουν στα χωράφια τους».



Θανάσης Δάγλαρης: «Δεν μπορούμε να μπούμε μέσα στα χωράφια μας»

Για το πρόβλημα που υπάρχει ο κ. Θανάσης Δάγλαρης από τα Μακρίσια (πρώην πρόεδρος της κοινότητας) ανέφερε και αυτός ότι το νερό έχει μπει μέσα στα χωράφια και έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, ενώ δεν μπορούν οι αγρότες να πάνε στις καλλιέργειές τους και να κάνουν τις δουλειές τους, με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλη οικονομική ζημιά.

«Το θέμα δημιουργήθηκε από τα κλειστά θυροφράγματα και παρ’ ότι εμείς πήραμε τηλέφωνο τους αρμόδιους για να τα ανοίξουν και να μπορέσουμε να πάμε στα χωράφια μας, για να φροντίσουμε τις περιουσίες μας, αυτό δεν έγινε, τα νερά έχουν μπει μέσα στα χωράφια και μάλιστα είναι πολύ ψηλά το επίπεδο του νερού» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δάγλαρης, επισημαίνοντας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτή τη στιγμή στα Μακρίσια και αυτό γίνεται συνέχεια όταν ανεβαίνουν τα νερά του ποταμού, ιδίως όταν λειτουργεί το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο.

Και ο κ. Δάγλαρης κατέληξε τονίζοντας ότι, «έχουμε δαπανήσει πολλά χρήματα για να καλλιεργήσουμε τα χωράφια μας και αυτή τη στιγμή λόγω του νερού δεν μπορούμε να μπούμε μέσα σε αυτά».












Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.