BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Κοροβέσης: Ανησυχία για τις απώλειες στον τουρισμό από Ουκρανία και Ρωσία




Μεγάλοι “παίκτες” για τον τουρισμό της Δυτ. Ελλάδας είναι η Ουκρανία και η Ρωσία και ήδη μαύρα σύννεφα συγκεντρώνονται πάνω από την Αχαΐα αλλά κυρίως την Ηλεία, την ώρα που ο πόλεμος ανάμεσα στις δύο χώρες γίνεται όλο και πιο σκληρός.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπάρχει ανησυχία για τις εξελίξεις που μετά την πανδημία, μπορούν να προκαλέσουν νέο πλήγμα στον τουρισμό της περιοχής μας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης αναφέρθηκε χθες σε δηλώσεις του στο θέμα. “Δυστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις στο Ουκρανικό ζήτημα δεν μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστες την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το νομό Ηλείας, που ως γνωστό στο αεροδρόμιο του Αράξου έρχεται πλειάδα Ρώσων και Ουκρανών τουριστών. Αν και θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι απώλειες δεν θα είναι τόσο μεγάλες όσες υπολογίσαμε στην αρχή” είπε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ο κ. Κοροβέσης συμπλήρωσε πως “… μπροστά στον ανθρώπινο πόνο, σε αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία αλλά και στους Έλληνες ομογενείς, που χάθηκαν και χάνονται κάθε μέρα εξαιτίας του πολέμου, ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αποφασίσαμε να ακυρώσουμε το περίπτερο που είχαμε στην Μόσχα στην μεγάλη έκθεση Τουρισμού τον Μάρτιο, αφουγκραζόμενοι την παγκόσμια κατακραυγή ενάντια των Ρώσων που δυστυχώς αψηφώντας όλα τα πρωτόκολλα και όλες τις συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ, αλλά και τον σεβασμό των συνόρων, έκανε εισβολή στην Ουκρανία. Αυτό δεν μπορεί να μας αφήσει να εθελοτυφλούμε. Έτσι πήραμε αυτή την απόφαση. Θέλω να ελπίζω ότι ο τουρισμός τελικά δεν θα έχει τόσες απώλειες στην περιοχή μας από όσο φαντάζει στην αρχή. Ευελπιστούμε σε έναν σύντομο τερματισμό των εχθροπραξιών” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοροβέσης.










Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.