BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Αγωνία για τους σταφιδοπαραγωγούς…



Η υπόσχεση ότι οι σταφιδοπαραγωγοί θα στηριχθούν μέσα στον Μάρτιο στην απώλεια του εισοδήματός τους το 2021, που έχει δώσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, δεν έχει καθησυχάσει τους σταφιδοπαραγωγούς της Ηλείας που βλέπουν τον χρόνο να περνάει και το 1,60 που είχε συμφωνηθεί με τον κ. Λιβανό να αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός.
Αυτό, που όμως επαναβεβαιώθηκε από τον υπουργό Γ. Γεωργαντά, είναι η απευθείας αποζημίωση των σταφιδοπαραγωγών, για την απώλεια 50 – 60 λεπτών από την περσινή τιμή διάθεσης του προϊόντος.


«Οι σταφιδοπαραγωγοί περιμένουν έναν χρόνο. Εκείνο που πρέπει να καταλάβει ο νέος υπουργός είναι ότι πρέπει να συνεχιστεί η καλλιέργεια στον νομό μας γιατί η σταφίδα προσφέρει στον νομό μας. Εκεί που ήταν να δώσουμε στον κ. Λιβανό να καταλάβει ότι πρέπει τα αποθέματα να φύγουν για να συνεχίσει η καλλιέργεια, τώρα μας ήρθε ο κ. Γεωργαντάς και από ότι ενημερώθηκα είπε ότι θα στείλει και πάλι αίτημα.


Πρέπει να ενισχυθούν οι σταφιδοπαραγωγοί, όπως καλώς το είπε ο κ. Γεωργαντάς, να φύγουν τα αποθέματα. Τον Ιούλιο- Αύγουστο θα βγει η νέα σοδιά και ακόμα τα αποθέματα αυτά δεν έχουν φύγει. Τι θα γίνουν αυτά που έρχονται πίσω; Θα καταστρέψουμε την σταφίδα; Εμείς έχουμε ήδη υποβάλλει αίτημα στον κ. Γεωργαντά να συναντηθούμε αλλά ακόμα δεν έχει καθοριστεί το ραντεβού. Δεν ξέρω, θεωρεί ότι ο νομός Ηλείας δεν έχει προβλήματα; Εγώ θα επιμείνω στο αίτημα για να συναντηθούμε και να τον ενημερώσουμε.



Το κυρίαρχο θέμα για εμάς είναι η σταφίδα. Είχαν ξεκινήσει τα αποθέματα σιγά- σιγά να τα παίρνουν και τώρα έχουμε πισωγυρίσματα. Δηλαδή να φύγει και η φετινή χρονιά. Ο κόσμος αυτή την στιγμή αγωνιά. Εμείς έχουμε ακόμα σταφίδες στις αποθήκες. Δεν πρέπει να φύγει το απόθεμα αυτό; Έρχεται η καινούρια σοδιά. Τι θα κάνουμε; Φέτος έχουμε πληρώσει 70 λεπτά από 1,5 που δώσαμε πέρυσι για το κιλό», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ο.Π. Αμαλιάδος κ. Χρήστος Βαλιανάτος μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της ΟΡΤ Press-Room και τον Κώστα Κριετσιώτη.










Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.