BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Καθαρά Δευτέρα με ένα μέτρο λιγότερο



«Πράσινο φως» δόθηκε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπ. Υγείας για την κατάργηση του μέτρου της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους πριν από την Καθαρά Δευτέρα, με μία εξαίρεση.
Παρελθόν θα αποτελεί η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο 5 Μαρτίου κι έτσι θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα με ένα μέτρο λιγότερο.

Έτσι μετά την εισήγηση της επιτροπής για κατάργηση του μέτρου της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο 5 Μαρτίου και την έγκριση που έλαβε από την κυβέρνηση, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα πετάξουμε χαρταερτό πιο ελεύθεροι.

Εξαίρεση στην άρση του μέτρου θα υφίσταται σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Πού παραμένει η μάσκα

Μπορεί να καταργήθηκε στους εξωτερικούς χώρους, όμως η χρήση της μάσκας παραμένει υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους, όπως τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα και σε σινεμά θέατρα.

Σε κάθε περίπτωση η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για τους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Παράλληλα, χθες η επιτροπή άναψε το πράσινο φώς και η πληρότητα στα ΜΜΜ επανέρχεται στο 100%.

«Στη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παραμένει όμως ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα» δήλωσε στο περιθώριο της απόφασης ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τονίζοντας πως η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ και τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022.

Ποια μέτρα θα ισχύουν και την Καθαρά Δευτέρα

Παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Στα σούπερ μάρκετ και τα μέσα μεταφοράς απαιτείται η χρήση υψηλής μάσκας προστασίας ΚΝ95 ή διπλής χειρουργικής μάσκας. Το ίδιο ισχύει και για τα ΚΤΕΛ, ενώ για το ταξίδι με τρένο ή αεροπλάνο δεν έχει ανακοινωθεί η υποχρεωτικότητα μάσκας υψηλής προστασίας.

Στους κλειστούς χώρους της εστίασης συνεχίζει να απαγορεύεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους ή σε όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση μετά τους επτά μήνες ή μετά τους τρεις μήνες με το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι συνεχίζουν να μπορούν να μπαίνουν στα κέντρα διασκέδασης και τους εσωτερικούς χώρους σε μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια με την επίδειξη του πιστοποιητικού τους, καθώς και όσοι νόσησαν και διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης.












Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.