BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη ημέρα πολέμου στην Ουκρανία: Σήμερα οι συνομιλίες Ουκρανών και Ρώσων – Όλες οι εξελίξεις



Σε εξέλιξη βρίσκεται για πέμπτη ημέρα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με την πυρηνική απειλή να πλανάται πλέον πάνω από την Ευρώπη και τις δυτικές δυνάμεις να εντείνουν την επιχείρηση απομόνωσης της Ρωσίας.Υπό τον εφιαλτικό ήχο που παράγουν οι σειρήνες προειδοποίησης αεροπορικής επιδρομής ανέτειλε η ημέρα στο Κίεβο. Πολλοί από τους κατοίκους της πρωτεύουσας της Ουκρανίας παραμένουν σε υπόγεια καταφύγια.
Σήμερα οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις στα σύνορα της Λευκορωσίας μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών διπλωματών.


Χθες, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. ενέκριναν τη χρηματοδότηση από τον κοινοτικό προϋπολογισμό της παροχής οπλισμού και άλλων μορφών στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή.


Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις:
Ζελένσκι: Κρίσιμες οι επόμενες 24 ώρες
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους αργά την Κυριακή ότι οι επόμενες 24 ώρες είναι κρίσιμες για την Ουκρανία, όπως ενημέρωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.


Ο κ. Τζόνσον από την πλευρά του ανέφερε ότι το Λονδίνο και οι σύμμαχοί του θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να φθάσει στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.


Εντεκα πλοία του ρωσικού στόλου ανοικτά της Οδησσού
Ρωσικά στρατεύματα σταμάτησαν εν μέρει να κινούνται από τα βορειοδυτικά του Κιέβου προς το κέντρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, δήλωσε χθες ο Ολεξίι Αρεστόβιτς, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.

Ο ουκρανικός στρατός απέκρουσε χθες χερσαίες και αεροπορικές επιθέσεις, κατά τον ίδιο.

Ο ρωσικός στρατός προσπαθεί παράλληλα να μπει στο κέντρο της Χαρκίβ, της δεύτερης μεγαλύτερης ουκρανικής πόλης, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανέφερε ο σύμβουλος της προεδρίας, ενώ 11 πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται ανοικτά της Οδησσού.

Στη Μαριούπολη (νότια) δεν αναφέρονται προβλήματα, ωστόσο η Μπερντιάνσκ καταλήφθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα, συμπλήρωσε.

Ο Ολεξίι Αρεστόβιτς διαβεβαίωσε εξάλλου πως το Σαββατοκύριακο εντάχθηκαν στις τάξεις του ουκρανικού στρατού κάπου 100.000 έφεδροι.











Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.