BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Στο Φράγμα Πηνειού: Οι νέες υποδομές θα έχουν την ίδια μοίρα με τις παλιές;




Ενώ η υπόθεση της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάρκων στις εσωλίμνιες εκτάσεις του της Λίμνης Πηνειού έφτασε μέχρι και τις δικαστικές αίθουσες, το έργο της ανακατασκευής των τουριστικών υποδομών στο Φράγμα προχωρά.

Συγκεκριμένα η «Συμπλήρωση τουριστικών υποδομών στη λίμνη Πηνειού για την προώθηση της βιοποικιλότητας» που υποβλήθηκε στον άξονα βιοποικιλότητας του προγράμματος INTERREG από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας περιλαμβάνει υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής σε ημιτελείς υφιστάμενες τουριστικές υποδομές, οι οποίες έμειναν για χρόνια αναξιοποίητες και λεηλατήθηκαν. Οι εργασίες έχουν στόχο την ανακαίνιση και επέκταση του τουριστικού περιπτέρου αναψυχής, όπως επίσης τη δημιουργία εκθεσιακού χώρου, ενός παρατηρητηρίου και την αναμόρφωση του περιβάλλοντος υπαίθριου χώρου έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, εργαστηρίων και άλλων δραστηριοτήτων.



Περιλαμβάνονται ακόμη παρεμβάσεις για την ολοκλήρωση των οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών κτιριακής υποδομής, ενίσχυση φερουσών τοιχοποιιών, επισκευές – ανακατασκευές σε επιχρίσματα, τοποθέτηση κουφωμάτων, δαπέδων, ψευδοοροφών, ανακατασκευή της στέγης, βελτίωση ή αντικατάσταση των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης, αντικατάστασης ειδών υγιεινής, υγρομονώσεις, θερμομονώσεις και όσες άλλες εργασίες απαιτούνται ώστε να καταστούν τα κτίρια και ο χώρος λειτουργικά.


Οι εργασίες έχουν προχωρήσει, ενώ πριν λίγες ημέρες με απόφαση του Περιφερειάρχη συγκροτήθηκε και συνεργείο υπερωριακής εργασίες για την ολοκλήρωση των εργασιών.


Το ζήτημα όμως είναι μετά την ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων ποια θα είναι η τύχη τους; Γιατί αντίστοιχες εγκαταστάσεις υπήρχαν και στο παρελθόν, όπως το αναψυκτήριο Λίμνης Φράγματος Πηνειού, που κατασκευάστηκε το 1995 επί δημαρχίας Κράλλη, αλλά και … το λεμβαρχείο.

Οι εγκαταστάσεις αυτές λεηλατήθηκαν και αφέθηκαν στην τύχη τους. Υπάρχει σχέδιο για την συντήρηση και την αξιοποίηση των νέων εγκαταστάσεων; Ή θα ακολουθήσουν την ίδια μοίρα;

Μ. Δημητρόπουλος












Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.