BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Κουρτέσι: Ο δημοτικός σύμβουλος Τ. Καπώνης ζητά να διερευνηθούν τα αίτια των καταστροφών από τις πλημμύρες




Με επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος Ανδραβίδας - Κυλλήνης, Τάσος Καπώνης, ζητά να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν τις πλημμύρες στην περιοχή του Κουρτεσίου στις 24 Νοεμβρίου 2021 και να γίνουν παρεμβάσεις ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα προβλήματα.

Η επιστολή

“Οι πλημμύρες που έγιναν στο Κουρτέσι στις 24-11-2021 πέρα από τα σημαντικά προβλήματα που δημιούργησαν εκείνες τις ημέρες, άφησαν πίσω τους σημαντικές πληγές στις υποδομές και τις οικίες του χωριού.

Τρείς από τους βασικούς δρόμους του χωριού 1) Προς Άνω Κουρτέσι 2) Προς Φιλιππακέϊκα 3) Προς Ζουλάτικα Μέλισσα, έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές στο οδόστρωμα και τα πρανή τους .

Αρκετά γεφύρια έχουν διαβρωθεί ή χωθεί από τον υπερχείλιση και θέλουν επισκευή. Τα κυριότερα: 1) Γεφύρι στην θέση Σπυρουλέικα και δυο γεφύρια στο χείμαρρο Καντρέβα (Άνω Κουρτέσι και κάτω από τις γραμμές).

Ο χείμαρρος Καντρέβα χρειάζεται άμεσα εκβάθυνση στις εκβολές του καθώς έχει χωθεί η κοίτη του από τις φερτές ύλες και το νερό πηγαίνει κατευθείαν στα χωράφια.

Οι πλημμύρες δημιούργησαν επιπλέον προβλήματα στους περισσότερους Αγροτικούς δρόμους του χωριού που εκτείνονται από τα Κοτέικα μέχρι την Λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου, ενώ στους δρόμους που είναι αδιάβατοι προστέθηκε και ο δρόμος Άνω Κουρτέσι - Αγιος Δημήτριος).

Επίσης οι κάτοικοι που έχουν πάθει καταστροφές από τις πλημμύρες τόσο στις οικίες τους όσο και στις επιχειρήσεις τους, δεν έχουν λάβει καμιά αρωγή ακόμα από την Πολιτεία.

Παρακαλούνται ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το ΓΟΕΒ να διερευνήσουν κάτω από ποιές συνθήκες έγινε μετά από 50 σχεδόν χρόνια πάλι πλημύρες στην περιοχή οι οποίες δημιούργησαν τόσο σημαντικά προβλήματα έτσι ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον και να αποκαταστήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις βλάβες στις υποδομές του χωριού οι οποίες βρίσκονται σε οριακή κατάσταση”.













Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.