Οι επικεφαλής των συνδικαλιστικών φορέων των σωμάτων ασφάλειας τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού αλλά κατά της υποχρεωτικότητας.
Με τη μετάλλαξη «Δέλτα» να γίνεται όλο και περισσότερο απειλητική, την ώρα που ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού επιμένει να αρνείται τον εμβολιασμό παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας και της Πολιτείας, η κυβέρνηση έχει θέσει ως μείζονα στόχο να αποτρέψει ένα νέο γενικό lockdown στη χώρα, λαμβάνοντας έγκαιρα σειρά μέτρων που θα προστατεύσουν όχι μόνο την υγεία, αλλά και τη λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας.
Περίπτωση για επιβολή γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού δεν υπάρχει, αλλά το κυβερνητικό σχέδιο, προβλέπει πρόσβαση σε όλα μόνο για τους εμβολιασμένους, αυστηρότατους περιορισμούς παντού για τους ανεμβολίαστους, ρυθμίσεις όπως η αναστολή αποδοχών στον δημόσιο τομέα, καθώς και μεγάλη ευελιξία στον ιδιωτικό τομέα, με τηλεργασία ή και λελογισμένες απολύσεις, ώστε να προστατευτεί η απρόσκοπτη συνέχιση των δραστηριοτήτων υπό οποιεσδήποτε επιδημιολογικές συνθήκες.
Παράλληλα η κυβέρνηση θα εξετάσει περαιτέρω υποχρεωτικότητα για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, ανάμεσα στις οποίες και οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.
Η εφ. «Πατρίς» ρώτησε για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο τον πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηλείας, Παναγιώτη Ζώντο και τον πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηλείας, Σωτήρη Παπαηλίου οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ του εμβολιασμού, ενάντια όμως στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.